İzmir 34°C
Dolar
46,8622
Euro
53,4748
© 2026 9SN - Son Dakika Haberleri Saniye de Takip Et
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Bakan Göktaş: Çocuk Koruma Kanunu teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çocuk Koruma Kanunu teklifinin TBMM Başkanlığına sunulmasını sosyal medyada paylaştı.

Yayınlanma
2 Dk Okuma Süresi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Çocuk Koruma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmasından duyduğu memnuniyeti sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda dile getirdi.

Göktaş, teklifin çocukların üstün yararını esas alarak onları her türlü riskten korumayı, suça sürüklenmelerini önlemeyi ve ailelerin sorumluluğunu güçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Paylaşımında, teklifle çocukların korunmasına yönelik koruyucu ve destekleyici tedbirlerin güçlendirildiğini; dijital risklerden bağımlılıkla mücadele, sosyal hizmetlerden çevre bilincinin geliştirilmesine kadar birçok alanda yeni yönlendirme mekanizmalarının hayata geçirileceğini belirtti.

Göktaş, Çocuk Koruma Kanunu kapsamındaki tüm tedbirlerin merkezde ve taşrada daha etkin, bütüncül ve koordineli şekilde uygulanmasını sağlayacak yeni mekanizmalar oluşturulduğunu; çocukların suçtan korunmasını ve toplumsal güvenliğin güçlendirilmesini sağlayacak caydırıcı düzenlemelerin de getirildiğini ifade etti.

Bakan Göktaş, teklifin hazırlanmasında emeği geçen başta TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu olmak üzere AK Parti Grubuna, kıymetli milletvekillerine, ilgili kurumlara ve akademisyenlere teşekkür etti.

Göktaş, kanun teklifinin ülkemize, milletimize ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklara hayırlı olmasını diledi.

Haber Editörü: Bade Utku

Kaynak: Haber Merkezi
Bade Utku
Haberin Editörü Editör

Bade Utku, toplumsal ve teknolojik gelişmeleri tarafsız bir perspektifle analiz eden, doğru bilgiyi odak noktasına alan deneyimli bir haber editörüdür.

İlgili Konular: