İzmir 34°C
Dolar
46,8622
Euro
53,4748
© 2026 9SN - Son Dakika Haberleri Saniye de Takip Et
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Kırıkkale’de hastane yatırımları anlatıldı: hasta memnuniyeti yüzde 90’a çıktı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Varol, basın toplantısında yatırımlarını ve hasta memnuniyetini paylaştı.

Yayınlanma
4 Dk Okuma Süresi

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Varol, düzenlediği basın toplantısında göreve başladığı günden bu yana hastanede gerçekleştirilen değişim ve yatırımları anlattı. Varol, sağlık hizmetlerinde önemli iyileştirmeler yapıldığını belirterek personel düzenlemelerinden yeni tıbbi cihazlara, hasta memnuniyetinden kanser tedavisine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Hekim eksikliği yok, poliklinikler açıldı

Varol, hastanede hekim eksikliği bulunmadığını ifade etti. Göreve geldikten sonra yeni polikliniklerin hizmete açıldığını, hasta bekleme sürelerinin azaltıldığını ve ameliyat sayılarının artırıldığını söyledi.

Yüksek İhtisas Hastanesi’ne duyulan güvenin arttığını belirten Varol, “Artık kanser ameliyatları hastanemizde yapılabiliyor. Kanser patolojisini de kendi bünyemizde gerçekleştirebiliyoruz.” dedi.

Doğum sayıları düştü, hizmet basamakları artırıldı

Varol, Kırıkkale’de doğum oranlarının azaldığını vurgulayarak 2024 yılında yaklaşık 1.100 olan doğum sayısının 2025 yılında 950’ye gerilediğini söyledi. Buna rağmen doğum bakım hizmetlerini güçlendirdiklerini ifade eden Varol, doğum bakım basamaklarının artırıldığını kaydetti.

Göreve başladığında hizmet alanları yerine personelin kullanımına ayrılmış bölümlerle karşılaştığını söyleyen Varol, ilk iş olarak bu alanları yeniden vatandaşın hizmetine açtıklarını belirtti. Akşam poliklinik uygulamasını hayata geçirirken bazı hekimlerin direnciyle karşılaştıklarını ifade eden Varol, buna rağmen uygulamadan yaklaşık 4 bin hastanın faydalandığını söyledi. Kan alma hizmetlerinin de artırıldığını kaydetti.

“Ahbap çavuş” düzenine son, liyakat esaslı çalışma

Varol, hastane içerisinde bazı personeller arasında oluşan ikili ilişkilerin hizmet kalitesini olumsuz etkilediğini dile getirerek bu yapıyı değiştirmek amacıyla görev yeri değişiklikleri yaptıklarını belirtti. “Herkes kendini dokunulmaz hissediyordu.” diyen Varol, hastanede liyakat esaslı bir çalışma düzeni oluşturduklarını ifade etti.

Yeni cihazlar ve onkoloji çalışmaları

Varol, tıbbi cihaz altyapısının önemli ölçüde yenilendiğini belirtti. Yıllardır değiştirilemeyen birçok cihazın yenilendiğini, yenileri için de ödenek ayrıldığını söyledi. Diyaliz ünitesinin yenilendiğini aktaran Varol, Onkoloji Tanı Merkezi için onayın alındığını ve PET görüntüleme ile radyasyon tedavi ünitesinin de kurulacağını açıkladı.

Bu yatırımların tamamlanmasıyla Kırıkkaleli hastaların birçok tedavi için başka illere gitmek zorunda kalmayacağını belirten Varol, endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinde bekleme sürelerinin de önemli ölçüde azaldığını ifade etti.

Suistimale fırsat verilmedi, denetimler artırıldı

Varol, göreve geldiklerinde hem devlet hem de özel hastanede çalışan bazı hekimlerin bulunduğunu söyleyerek bu uygulamaya son verdiklerini belirtti. Göreve düzenli gelmeyen personellerin takip edildiğini ifade eden Varol, “Ayda birkaç gün gelip tam maaş alanlar vardı. Herkes görevini eksiksiz yapacak dedik. Hekim ve hemşirelerin görev takibini artırdık. Suistimale fırsat vermedik.” dedi.

Bazı personellerin yapılan uygulamalardan rahatsız olduğunu ifade eden Varol, “Onlar hastanenin tümör hücreleri gibiydi, temizledik. Hastane tedavi oldu. Çalışmayanı görmezden gelemeyiz.” sözlerini kullandı. Başhekim ayrıca ani denetimlerle hekimlerin de kontrol edildiğini, hasta yakınlarına dışarıdan ilaç veya tıbbi malzeme aldırılması uygulamasına son verildiğini söyledi.

Varol, Bakanlığın yaptığı denetimlerde Yüksek İhtisas Hastanesi’nin A sınıfı kategorisinde 100 üzerinden 86 puan aldığını açıkladı. Hasta memnuniyet oranının da yüzde 60 seviyesinden yüzde 90’a çıktığını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Osman Polat’ın üst makamlarla kurduğu güçlü iletişim sayesinde hastanenin ihtiyaçlarının kısa sürede karşılandığını ifade eden Varol, sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Varol, gündeme gelen personel baskısı iddiaları dahil olmak üzere birçok konuda detaylı açıklamalarda bulundu. Varol, Yüksek İhtisas Hastanesi’nin yaz aylarında günlük yaklaşık 3 bin 500, kış aylarında ise 4 bin 500 hastaya hizmet verdiğini açıkladı. Acil servise günlük yaklaşık 1 bin kişinin başvurduğunu belirten Varol, hastaneye aylık ortalama 78 bin hasta müracaatı yapıldığını ifade etti.

Haber Editörü: Emrah Aladağ

Kaynak: Haber Merkezi
Emrah Aladağ
Haberin Editörü Yönetici

Emrah ALADAĞ; siyasetten teknolojiye, ekonomiden güncel gelişmelere kadar geniş bir yelpazede, teyitli bilgi ve tarafsız habercilik ilkeleriyle içerik üreten deneyimli bir haber editörüdür.

İlgili Konular: