Dolar
46,2012
Euro
53,3643
© 2026 9SN - Son Dakika Haberleri Saniye de Takip Et
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Half-Life, 19 Yıl Önceki Nokia N95'te Çalıştırıldı

Half-Life, 19 yıllık Nokia N95 modelinde çalıştırıldı; nostaljik bir deneyim sunuyor.

Yayınlanma
2 Dk Okuma Süresi

Oyun dünyasında eski yapımları akla hayale gelmeyecek cihazlarda çalıştırmak âdeta bir ata sporu hâline geldi. Genelde bu alanda Doom'u görmeye alışkınız ancak bu kez çıta çok başka bir seviyeye taşındı. 28 yıllık efsanevi nişancı oyunu Half-Life, tam 19 yaşındaki emektâr Nokia N95’te çalıştırıldı. Geliştirici Dante D. Leoncini’nin imza attığı bu çılgın proje, Gordon Freeman’ın maceralarını cebimize, hem de dokunmatik ekranlar dünyasından çok öncesine ait bir telefona getiriyor.

Çalışmalar ve Gerçekleşen Performans

Bu çılgın projenin en dikkat çekici yönü, Nokia N95'in 30 FPS performans sunabilmesidir. Oyuncular, 2.6 inçlik küçük ekranlarda, 240x320 piksel çözünürlükte efsanevi maceralarla buluşuyor. Ayrıca, klavye ve fare desteği de bulunuyor, bu durum oyunun oynanabilirliğini artırıyor.

  • 332 MHz işlemci
  • 64 MB RAM
  • 30 FPS performans

Leoncini, oyunun bazı haritalarında RAM yetersizliği nedeniyle çökmeler yaşandığını aktarsa da, genel olarak deneyimin akıcı olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, projeye LAN ve çevrimiçi çok oyunculu mod ekleme planları da mevcut.

Sonuç olarak, bu projeyle birlikte eski yapımlar, nostaljik bir biçimde modern oyuncularla buluşuyor. Half-Life'ın her yaştan oyunsevere ulaşması, geçmişle günümüz arasında köprü kuruyor.

Haberin Editörü: Emre ALADAĞ