AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Türk Ceza Kanunu’nun 31. maddesinde yapılması planlanan düzenlemeyle, kasten öldürme ve neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama suçlarını işleyen 15-18 yaş grubundaki çocuklara uygulanacak cezaların yeniden belirleneceğini söyledi.
Teklife göre hakim; failin kastının ağırlığı, suçun işleniş şekli, suçun amacı ve daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûmiyet bulunup bulunmadığı gibi unsurları dikkate alacak. Şartların sağlanması halinde, hakimin takdiriyle yaş indirimi uygulanmaksızın müebbet veya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilebilecek.
Usta, düzenlemenin yalnızca kasten öldürme ile neticesi itibarıyla ağır yaralanmaya neden olma suçları için geçerli olacağını belirtti.
Haber Editörü: Bade Utku
Bade Utku, toplumsal ve teknolojik gelişmeleri tarafsız bir perspektifle analiz eden, doğru bilgiyi odak noktasına alan deneyimli bir haber editörüdür.