YU7 GT adlı elektrikli SUV modeli, Almanya'daki Nürburgring Nordschleife pistinde sürücü kontrolü olmadan tamamladığı tur ile otonom sürüşte yeni bir rekora imza attı. Araç, sürücüsüz turunu 10 dakika 29 saniye 483 milisaniyede tamamladı.
Otonom Turda Rekor Kırıldı
YU7 GT, sürücü müdahalesi olmadan gerçekleştirdiği turda 10:29.483’lük süre elde etti. Bu, pistte otonom araçlar için kaydedilen ilk resmi tur süresi oldu. Daha önce aynı araç, Ren Zhoucan tarafından sürücülü turda 7:34.931’lik derece ile rekor kırmıştı.
YU7 GT Teknik Özellikleri
- Toplam 990 beygir güç: 386 ve 604 beygirlik iki elektrik motoru
- Yeni havalı süspansiyon ve arka aks tork yönlendirme sistemi
- Çekiş kontrol sisteminde sportif sürüş ve yüksek güç için özel ayarlamalar
- 0’dan 100 km/s hıza yaklaşık 2 saniyede ulaşma
- Azami hız 300 km/s
- Opsiyonel Brembo karbon seramik fren sistemi
Pistte Seri Üretim SUV Rekoru
YU7 GT, Audi RS Q8 Performance’ın 7:36.698’lik derecesini geride bırakarak Nordschleife pistinde en hızlı seri üretim SUV unvanını aldı. Araç şu anda yalnızca Çin’de satılıyor.
Otonom Turun Görüntüleri Paylaşıldı
Rekorun ardından, YU7 GT’nin sürücüsüz turu sürücünün bakış açısından kaydedilen video ile sosyal medyada paylaşıldı. Bu kayıt, pistteki otonom turun tamamını gösteriyor.
Haberin Editörü: Emre ALADAĞ