İzmir 34°C
© 2026 9SN - Son Dakika Haberleri Saniye de Takip Et
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Thread Group, 2026'da yeni uygulama ve uzun mesafe Thread özelliklerini duyurdu

Thread Group’un Ann Olivo, Smart Home Insider podcastinde 2026 için yeni Thread uygulaması beta sürümü ve uzun mesafe özelliklerinden bahsetti.

Yayınlanma
3 Dk Okuma Süresi

Bu hafta Smart Home Insider programında, Thread Group'dan Ann Olivo geleceğin kablosuz standardı ve akıllı ev ağlarını nasıl geliştirdiği üzerine konuşmak üzere konuk oldu. Ann Olivo, aynı zamanda Silicon Labs'da Kurumsal Kampanya Müdürü ve Thread Group’ta Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Bu konuşma, Connectivity Standards Alliance tarafından düzenlenen, halka açık Unify konferansından sadece bir hafta sonra gerçekleşti.

Thread ve diğer birçok grup ile şirket, konferansta yeni duyurularını paylaştı. Bölümün ikinci yarısında bu güncellemeler ve Thread’in geleceği detaylı şekilde ele alındı. Program her zamanki gibi haberlerle başladı; geliştiriciler geçtiğimiz hafta iOS 27’nin ikinci beta sürümünü ve diğer ilgili güncellemeleri aldı.

Apple Home’a eklenen gelişmiş yapay zeka özellikleri ve Apple TV’nin Home uygulamasından güncellenebilme imkanı dışında fazla yeni özellik bulunmuyor. Ayrıca tvOS 27 yapısında Siri yapay zekasıyla ilgili kod referansları tespit edildi. Bu da yakında çıkması beklenen, yapay zeka destekli modellerin habercisi olarak yorumlanıyor.

Yeni Ürün ve Duyurular

Signify, 2026’nın ilerleyen dönemlerinde bazı Hue ampullerinin aynı anda hem Matter-over-Thread hem de Zigbee protokollerini destekleyeceğini açıkladı. Bu sayede ampuller, Matter ağlarına doğrudan bağlanabilecek ve aynı zamanda Hue Bridge’in özelliklerinden faydalanmaya devam edecek. Şirket ayrıca akıllı kontrol özellikleri bulunmayan yeni bir aydınlatma ürünü olan Philips Skylight’ı tanıttı. Bu ürün, tavan montajlı bir ışık olup güneş ışığını taklit ediyor.

Google ise geçtiğimiz hafta, yeni Gemini işlemcili akıllı hoparlörünü piyasaya sürmeye başladı. 99 dolar fiyat etiketiyle HomePod mini’ye rakip olan bu cihaz, benzer yuvarlak tasarıma sahip ve Google’ın yapay zeka özelliklerini kullanarak daha yetenekli bir hoparlör olarak öne çıkıyor.

Fiyat Artışları ve Thread Gelişmeleri

Apple, yapay zeka talebi nedeniyle akıllı ev kullanıcıları için HomePod, HomePod mini ve Apple TV 4K modellerinde kayda değer fiyat artışları gerçekleştirdi. Bölümün sonunda Ann Olivo, Thread Group’un Broadband Forum ile yeni bir iş birliğini duyurdu. Bu iş birliği, Thread’in daha fazla cihaza entegrasyonunu kolaylaştırmayı amaçlıyor ve ayrıca özel bir Thread ağ uygulamasının beta sürümünün yayımlandığını açıkladı.

Olivo, uzun menzilli Thread uygulamaları üzerinde çalışmalar yapıldığını belirterek, böylece Z-Wave Long Range ile daha iyi rekabet edilebileceğini söyledi. Ayrıca, Thread Direct adlı yeni bir özellik üzerinde çalışıldığını ve bunun Thread Border Router olmadan daha kolay kontrol imkanı sunacağını paylaştı.

  • Smart Home Insider podcastinden bağlantılar
  • Thread Tools uygulaması beta kayıt sayfası
  • Thread Group Tools uygulama duyurusu
  • Philips Skylight
  • Google Home Speaker with Gemini

Program sponsorluğu için adresiyle iletişime geçilebilir. AppleInsider podcasti ile Apple dünyasındaki gelişmeleri haftalık olarak takip etmek mümkün. Ayrıca, HomePod mini’ye “Hey Siri” diyerek ve son Smart Home Insider bölümünü isteyerek deneyim yaşanabilir.

Reklamsız ana AppleInsider Podcast deneyimi isteyenler, aylık 5 dolar abonelikle Apple Podcasts uygulaması üzerinden veya tercih ettikleri diğer podcast platformlarında Patreon aracılığıyla destek olabiliyor.

Haberin Editörü: Kemal CİHAN

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular: