İzmir 34°C
Dolar
46,8622
Euro
53,4748
© 2026 9SN - Son Dakika Haberleri Saniye de Takip Et
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Akçakoca Belediye Başkanı Alev Ünal, geleneksel cümle mevlit programında pilav dağıttı

Akçakoca’da Cumayanı Evliya Cami Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen “Ahmet Dede’yi Anma” programında Belediye Başkan vekili Alev Ünal, kazan başında kepçeyle pilav ikram etti.

Yayınlanma
3 Dk Okuma Süresi

Akçakoca’da Cumayanı Evliya Cami Yaşatma Derneği tarafından her yıl düzenlenen “Ahmet Dede’yi Anma” programı kapsamında halk arasında “Geleneksel Cümle Mevlidi” adıyla bilinen etkinlik, 12 Temmuz 2026 Pazar günü yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle

Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu manevi bir ortamda geçen cümle mevlidi, bu yıl da geçen yıla kıyasla daha da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kaymakam, belediye başkan vekili ve il protokolü katıldı

Programda Akçakoca Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Akçakoca Belediye Başkan vekili Alev Ünal, AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İşleyen, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Denizgez, MHP Akçakoca İlçe Başkanı İsmail Pazvant, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın ve Akçakoca İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı yer aldı.

Etkinliğe ayrıca AFİKO Başkanı Ali Uzun, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Müftüoğlu, FİSKOBİRLİK Akçakoca Şube Başkanı Dursun Kara, ulaşım sponsoru Öztaş Turizm Sahibi İbrahim Öztaş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ katılım sağladı.

Programı organize eden Cumayanı Evliya Cami Derneği Başkanı Gazeteci Hüseyin Denizgez de alanda yer alırken, konuşmacı olarak Düzce İHL Meslek Dersleri Emekli Öğretmeni İlahiyatçı Halis Kırca katıldı. Akçakoca Merkez Cami Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Dar’ul Erkam Kur’an Kursu’nun hocaları ve minik hafızlar da programa iştirak etti.

Etli pilav ve ayran ikramıyla tamamlandı

Yoğun sıcağa aldırış etmeden alanı dolduran davetliler, Kur’an tilaveti ile mevlit ve kasidelerin okunmasının ardından etli pilav ve ayran ikramı ile programı tamamladı.

Cumayanı Evliya Cami Yaşatma Derneği Başkanı Gazeteci Hüseyin Denizgez, program sonrası yaptığı açıklamada Abu Secaattin Ahmet Dede’yi Anma Programı’na katılım sağlayan ve katkı sunanlara teşekkür etti. Denizgez, geleneksel hale getirilen programın her geçen yıl katlanarak ilgi görmesinin manevi atmosferin ihyası anlamında büyük önem taşıdığını belirtti ve “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Haber Editörü: Kemal Cihan

Kaynak: Haber Merkezi
Kemal Cihan
Haberin Editörü Yönetici

Kemal Cihan; siyaset, ekonomi ve teknoloji dünyasındaki gelişmeleri derinlemesine analiz eden, yayıncılık etiği çerçevesinde tarafsız ve nitelikli içerikler üreten deneyimli bir haber editörüdür.

İlgili Konular: