Gmail, şu ana kadar muhtemelen asla görmediğiniz ama yıllardır sahip olmamız gereken harika bir yeni güvenlik özelliğine kavuştu. Bununla birlikte, bu özellik, bilgisayar korsanlarından özellikle verimli bir saldırıya karşı kullanıcı korumasını geliştirmek için derin öğrenme algoritmalarına dayandığından daha önce mümkün değildi.
Yıllar boyunca bilinmeyen kişilerden gelen e-posta eklerini açmamanız tavsiye edilmiş olabilir ve görünüşte zararsız Office dosyalarının hedefdeki sizin makinesini hackleyebilecek kötü niyetli yükler içerdiğini duymuş olabilirsiniz. Google ileriye dönük olarak, bu tür e-postaların gerçekten hedeflerine ulaştığı durumları azaltmayı hedefliyor.
Gizli saldırıları aramak için, gelen kutunuza gelen ekleri tarayacak derin algoritmaların devreye girdiği yer burasıdır. Şirket , bir blog gönderisinde Google’ın bu yeni aracını 2019’un sonlarından beri kullandığını açıkladı. O zamandan beri, kötü amaçlı komut dosyaları içeren Office belgelerinin günlük tespitini% 10 artırdı:
Teknolojimiz özellikle düşmanca, patlayan saldırıları tespit etmede yardımcı olur. Bu durumlarda, yeni tarayıcımız algılama oranımızı % 150 artırdı. Yeni tarayıcımız, TFX (TensorFlow Extended) ile eğitilmiş farklı bir TensorFlow derin öğrenme modeli ve her dosya türü için özel bir belge analizörü kullanır. Belge çözümleyicileri, belgenin ayrıştırılmasından, yaygın saldırı modellerinin belirlenmesinden, makroların çıkarılmasından, içeriğin gizlemesinin kaldırılmasından ve özellik çıkarmanın gerçekleştirilmesinden sorumludur.
Tarayıcı, mevcut tarama teknolojileriyle birlikte çalışacak ve her ikisi de, kötü amaçlı bir belgeyi engelleyen karar motoruna bir karar verecektir.
Google, kötü amaçlı belgelerin Gmail kullanıcılarını hedefleyen kötü amaçlı yazılımların % 58’ini temsil ettiğini ve bu nedenle teknolojinin bu kadar önemli olduğunu belirtiyor. Tarayıcı, diğer eklentilerle değil, yalnızca Office dosyalarıyla çalışır; bu, bilinmeyen kişilerden gelen diğer dosyalar söz konusu olduğunda, yine de aklınıza güvenmeniz gerektiği anlamına gelir.