Fransa’da bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine düzenlenen şiddetli protestoların art arda beşinci gecesinde 700’den fazla kişi tutuklandı.
Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, meydana gelen rahatsızlıklara rağmen Cumartesi ile Pazar erken saatlerinin önceki günlere göre daha sessiz olduğunu bildirdi.
Geçmişteki protestolarda olduğu gibi, göstericiler mağazaları yağmaladılar ve Paris, Marsilya ve Lyon gibi birçok şehirde büyük maddi hasara yol açtılar. Darmanin, Fransız topraklarında yeni şiddet içeren gösterileri kontrol altına almak için 45 bin ajanın art arda üçüncü kez seferber edileceğini dile getirdi.
L’Hay-les-Roses belediye başkanı Vincent Jeanbrun’un konutu, politikacının evine zırhlı bir araçla çarpan göstericiler tarafından işgal edildi. Eylemden kaçmaya çalışan Fransız’ın çocukları ve eşi yaralandı.
Nanterre’de bir polis memuru tarafından öldürülen genç Nahel M.’nin büyükannesi Nadia, torununun öldürülmesi için düzenlenen mitingler sırasında insanları yıkıma son vermeye çağırdı.
Nadia, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, “Her şeyi mahveden insanlar adına, sizden camları kırmamanızı veya okulları ve otobüsleri yıkmamanızı rica ediyorum. Durun, otobüslerde ve sokaklarda anneler var” dedi.